Ugrás a tartalomra
Magyarország boldogság térképe. Nyíregyháza az egyik legboldogabb város
ELTE kutatócsoportja és a Jobb Veled a Világ Alapítvány 2021. március 20-ra, a Boldogság Világnapjára az idén is elkészítette Magyarország Boldogságtérképét.
Nyomkövetés mesterfokon - A nyíregyházi mentőkutyások egy újabb gyakorlata
Dr. Papp István, a KMSME egyik orvosa mesélt, aki Ikonnal, a mentőkutya-kiképzés alatt álló erdélyi kopóval vett részt a mantrailing képzésen.
Ne beszélj zöldségeket! Inkább egyél! - Főzzünk, de hogyan készítsük el?
A főzés, párolás, gőzölés a leggyakoribb konyhai eljárás. Nem mindegy azonban, hogy mennyi folyadékban főzünk, használunk-e fedőt, miben pároljuk az ételt.
Ne beszélj zöldségeket! Inkább egyél! - Mennyi ideig pároljuk a zöldségeket?
A párolás az egyik legegészségesebb, leggyorsabb és talán a legegyszerűbb módja a zöldségek elkészítésének. Csak néhány alapvető szabályt kell betartani.
Az egészséges sporttáplálkozás irányelvei: - Mi is az a sporttáplálkozás?
A sporttáplálkozás nem más, mint az élsportolóknak, edzett szabadidő sportolóknak javasolt étkezésbeli és folyadékpótlásbeli ajánlások összessége,
Mennyit is kell aludni egy sportolónak Az alváshiány visszaveti a teljesítményét
A legtöbb sportoló tudatában van annak, hogy mennyi alvás kell a megfelelő sportteljesítmény eléréséhez. Kutatók utánajártak mennyi alváshiány befolyásolja a teljesítményt, és hogyan.
Alvás és sport - Mi történik akkor, ha nem alszunk eleget?
Egyáltalán hány óra alvásra van szüksége egy felnőtt embernek? A felnőtt emberi szervezetnek 7-9 óra alvásra van szüksége. Hiánya miatt a sportoló sérülékenysége is nagyban fokozódik.
Hidratációs index - Az egyes italok folyadékpótlásban játszott szerepe
Normál körülmények között egy átlagos nap során a szervezet folyadékegyensúlya ingadozik ugyan, de a 24 órás cikluson belül rendszerint visszatér ugyanarra a pontra, ahonnan elindult.
Fagyási sérülések és a kihűlés - Milyen veszélyei lehetnek a Télnek?
A fagyási sérülés elsősorban a lábakat, kezeket, orrot, füleket veszélyezteti, ám komolyabb lehűlés esetén külső segítség nélkül nincs esély a fagyhalál elkerülésére.
Folyadékpótlás télen - Mennyi folyadékot igyunk télen?
A hidegben is jól hidratáltan kell megkezdeni az edzést, és legkésőbb egy órával utána inni kell valamit. A legjobb azonban 20 percenként inni néhány korty folyadékot
Feliratkozás a következőre: Saját információk